Mainos
Mainos

VTT:lle uusi mikroelektroniikkakeskus

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen uusi mikroelektroniikkakeskus vihittiin käyttöön Espoossa. Investoinnin arvo on noin sata miljoonaa markkaa.

Uuden rakennuksen hyötyala on lähes 4000 neliömetriä. Tästä yli tuhat neliötä on ns. puhdastilaa, jota tarvitaan mikroelektroniikan tutkimuksessa ja valmistuksessa.

Keskuksen vuosibudjetti on 50 miljoonaa markkaa, josta ulkopuolisista tilaustehtävistä tulee 30 miljoonaa markkaa. Tutkimuksen keskeisiä aloja ovat mm. suurtaajuiset piistä valmistetut integroidut piirit, joita käytetään matkapuhelimissa ja muissa langattomissa laitteissa.

Muita tärkeitä tutkimusaloja ovat piimateriaalit, erityisesti piikiteen vetomenetelmät ja piikiteestä valmistettavien piikiekkojen valmistusmenetelmät. Keskuksessa paneudutaan myös mikrojärjestelmiin, joissa on sähköisten toimintojen lisäksi mekaanisia tai optisia toimintoja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme