Mainos
Mainos

VTT lomauttamassa henkilöstöään

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT aikoo lomauttaa henkilökuntaansa.

Mahdollinen lomautus koskee enintään 100 henkeä. Kyseessä on ensimmäinen kerta VTT:n 60-vuotisen historian aikana, kun se aikoo lomauttaa henkilöstöään, kertoo Keskisuomalainen.

Lomautusten syynä on töiden vähyys. Valtiolta ei ole tullut budjetoidun mukaisesti tutkimusrahoitusta, ja teollisuuden laman vuoksi myös yritykset ovat vähentäneet rahoitustaan.

Mahdolliset lomautukset koskevat henkilöstöä Jyväskylässä, Tampereella, Espoossa ja Vaasassa. Niiden kestoksi on arvioitu kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen ja ne ajoittuvat ensi syksylle. Lomautuksia koskevat yt-neuvottelut on jo aloitettu.

Lomautusvaara koskee VTT Prosessit -yksikköä. Koko yksikössä on töissä noin 600 henkeä, eli lomautus uhkaa joka kuudetta henkeä.

VTT:ssä neuvotellaan parhaillaan myös 60-70 hengen irtisanomisista, jotka koskevat Rakennustekniikka- sekä Tuotteet ja Tuotanto -yksikköjä.

(MTV3)

(Talousuutiset 14.05.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme