Mainos
Mainos

Vuoden euribor alle 2,5 prosentin rajan

Asuntolainoissa yleisesti käytetty 12 kuukauden euribor-korko on pudonnut alle kahden ja puolen prosentin rajan. Samalla yhden kuukauden euribor painui 2 prosentin alapuolelle.

Vuoden euribor noteerattiin 2,474 prosenttiin, kun tiistaina noteeraus oli 2,531 prosenttia. Kuukauden euribor laski 1,974 prosenttiin 2,029 prosentista. Kaikki muutkin euriborit olivat laskussa.

Markkinakorot ovat laskeneet viime aikoina nopeasti. Pudotukseen on vaikuttanut Euroopan keskuspankin EKP:n viikko sitten tekemä päätös laskea ohjauskorkonsa tasan kahteen prosenttiin.

EKP painaa korkotasoa alaspäin, sillä alhaiset korot elvyttävät taantuvaa taloutta. Kuukauden euriborin putoaminen alle 2 prosentin merkitsee sitä, että markkinat ennakoivat EKP:n laskevan ohjauskorkoa edelleen.

Sen sijaan useimpien pankkien prime-korot ovat vielä yli 3 prosenttia. Lähiviikkoina niiden on ilmoitettu putoavan 2,5-3,0 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme