Mainos
Mainos

Vuokriin povataan kovia korotuksia

Vuoden päästä yksiöiden ja kaksioiden vuokrat pääkaupunkiseudulla ovat yhdeksän prosenttia nykyistä korkeammalla, arvioi Suomen Vuokranantajat. Helsingin vuokramarkkinoiden uskotaan näyttävän suuntaa myös koko maan vuokrien kehitykselle.

Vuokrissa on kovat korotuspaineet, koska vuokra-asuntojen tuotot ovat jääneet jälkeen yleisestä tuottojen kehityksestä. Tätä nykyä vuokra-asunto tuottaa sijoittajalle noin 3,2 prosentin nettotuoton.

- Se on liian vähän, kun täysin riskittömälle talletukselle saa jo paremman tuoton, sanoo Suomen Vuokranantajien hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne.

Uhkana on nyt se, että vuokrat tulevat liian kalliiksi asukkaille. Suomen suurimpiin vuokranvälittäjiin kuuluvan Vuokraturvan puheenjohtajan Timo Metsolan mukaan kalliit vuokrat ovat jo nyt saaneet vuokralaiset tinkimään asumisen tasosta. Vuokralaisille kelpaavat aikaisempaa paremmin myös syrjäisemmät, pienemmät ja huonokuntoisemmat asunnot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme