Mainos
Mainos

Vuokriin tulossa tuhteja korotuksia

Asuntoja vuokrataan kysytyimmillä alueilla jo nyt yli 10 prosenttia kovemmalla hinnalla kuin vuosi sitten. Realia Groupin tilastojen mukaan alkuvuosi on osoittanut selviä merkkejä vuokra-asuntojen kysynnän kasvusta.

Realia Group arvioi, että asuntojen vuokrissa on kovat korotuspaineet. Realia Asuntovuokrauksen tänään julkaisema barometri povaa markkinavuokrien nousevan seuraavan vuoden aikana keskimäärin viisi prosenttia.

Korotuspaineita tuovat asuntojen hintojen nousu, korkotason kohoaminen sekä syksyn palkkaratkaisujen kovat korotukset. Realian mukaan asuntoja vuokrataan kysytyimmillä alueilla jo nyt yli 10 prosenttia kovemmalla hinnalla kuin vuosi sitten. Tilastokeskuksen mukaan vuokrien vuosinousu oli tämän vuoden heinä-syyskuussa kaikkiaan 3,2 prosenttia.

Asuntovälittäjät arvioivat, että vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa selvästi lähitulevaisuudessa. Realian tilastojen mukaan jo alkuvuosi on osoittanut selviä merkkejä kysynnän kasvusta. Tarjonnan sen sijaan arvioidaan pysyvän nykyisellään.

Asuntokaupassa välittäjät arvioivat kysynnän säilyvän pääasiassa ennallaan tai kasvavan hieman. Asuntokauppapuntarissa ennakoidaan myös hintojen nousua. Ennusteet ovat kuitenkin varovaisia, sillä kuluttajat ovat olleet loppuvuonna aiempaa maltillisempia.

Myyntiaikojen odotetaan pidentyvän, vaikka halutuimpien osoitteiden uskotaankin käyvän kaupaksi viime vuosien tahtiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme