Mainos
Mainos

Vuorenmaa ei usko kolmen vuoden tupo-ratkaisuun

Metallityöväenliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa sanoo, että yksityistä vientisektoria on hankala suunnitella kolmea vuotta eteenpäin.

Erkki Vuorenmaa, Metalliliiton puheenjohtaja

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa ei usko kolmen vuoden tupo-sopimuksen syntymiseen ensi syksynä.

- Jos julkista sektoria on helppo suunnitella kolme vuotta eteenpäin, niin yksityistä vientisektoria ei ole, Vuorenmaa muistuttaa Uutispäivä Demarin haastattelussa.

Vuorenmaa korostaa, ettei tupo-ratkaisu perustu vain veronkevennyksiin, vaan pääsääntöisesti palkankorotusten varaan. Hänen mielestään nyt olisi keskityttävä sisältöön enemmän kuin sopimuksen pituuteen.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki esitti viikonvaihteessa, että työmarkkinoilla neuvoteltaisiin ensi syksynä ennätyspitkä kolmivuotinen tuloratkaisu. Valtio on valmis osallistumaan tupoon merkittävillä toimilla, jos sopimus on riittävän kattava, maltillinen ja pitkäaikainen.

Suomen keskeisissä kilpailija- ja naapurimaissa kuten Saksassa ja Ruotsissa on tehty tänä keväänä tavanomaista pidempiä sopimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme