Mainos
Mainos

Wahlroos HBL:ssä: Suomen kohdalla peli on melkein menetetty – "Poliitikoissa ei vastuunkantajia"

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on tyytymätön sekä talouden että politiikan tilaan Suomessa. 

– Suomen kohdalla peli on melkein menetetty. Teollisuuden investoinnit eivät ole ylittäneet poistoja seitsemään vuoteen. Se tarkoittaa sitä, että Suomen teollistuminen lakkaa, Björn Wahlroos sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa

Wahlroosin mielestä parhaat poliitikot katoavat. 

– Olen huolissani, että politiikka ei enää houkuttele. Jos minulta olisi hetki sitten kysytty, keitä poliitikkoja kunnioitan eniten, olisin laskenut heidän joukkoonsa Carl Haglundin (rkp.), Jan Vapaavuoren (kok.) ja Matti Vanhasen (kesk.). Mitä heillä on yhteistä? He ovat jättäneet tai jättämässä politiikan, sanoo Wahlroos. 

Vanhanen aikoo asettua ehdokkaaksi presidentinvaaleissa ja jättää keskustan eduskunnan ryhmänjohtajan tehtävät. 

– Poliitikkojen joukosta ei löydy enää vastuunkantajia. Tämä näkyy varsinkin sosiaalidemokraattien riveissä, sanoo Wahlroos.  

Björn Wahlroos esiintyi tv-kameroille viimeksi tällä viikolla, kun hän selitti tiedotusvälineille Nordean roolin Panama-papereiden paljastamassa veronkiertovyyhdessä. Katso video:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme