Mainos
Mainos

Wahlroos: Nousu alkoi jo

Sampon konsernijohtaja Björn Wahlroos sanoo, että Yhdysvaltian talouden nousu, jonka hän oli aikaisemmin ennustanut alkavan kesällä, on hänen arvionsa mukaan alkanut jo.

Wahlroos puhui tänään Yleisradion viestintäseminaarissa Helsingissä.

Wahlroosin varsinaisena aiheena oli yritysten yhteiskuntavastuu. Hän toisti aiemmin esittämänsä arvion siitä, että yrityksellä ei voi olla moraalia, koska moraali on ihmisen eikä organisaation ominaisuus.

Hän korosti osakeyhtiölain merkitystä yritysten ylimpänä ohjenuorana ja totesi, että yrityksen on pyrittävä tuottamaan voittoa ja kohdeltava osakkaitaan yhtenvertaisesti.

-Valtiolla ei ole mahdollisuutta sanella osakeyhtiöille laista poikkeavia vaatimuksia, esimerkiksi tuotantovälineiden globaalista sijoittelusta, Wahlroos sanoi.

Wahlroos viittasi oikeuskansleri Paavo Nikulan lausuntoon, jonka mukaan valtio ei voinut vaikuttaa Soneran päätökseen ohi yhtiön hallituksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme