Mainos
Mainos

Waigel: Saksan keskuspankki kuriin

Saksan valtiovarainministeri Theo Waigel vaati tänään maan keskuspankkia kunnioittamaan parlamentin oikeutta säätää ja muuttaa lakeja. Saksan keskuspankki on ajautunut avoimeen riitaan hallituksen kanssa. Keskuspankki vastustaa jyrkästi hallituksen suunnitelmaa Saksan kultavarannon uudelleenarvostamisesta. Keskuspankin mielestä suunnitelman toteuttaminen voisi heikentää tulevan EU:n yhteisvaluutan eli euron asemaa.

-Odotan keskuspankin kunnioittavan politiikkojen lainsäädännöllistä itsenäisyyttä samoin kuin poliitikot kunnioittavat keskuspankin itsenäisyyttä valuuttakysymyksissä, Waigel sanoi lehdistötilaisuudessa Pfaffenhausenissa Etelä-Saksassa.

-Minulla ei ole mitään ongelmia Hans Tietmeyerin kanssa, Waigel kuitenkin vakuutti keskuspankin pääjohtajaan viitaten.

Keskuspankki vakuutti tänään julkistetussa lausunnossa, että Tietmeyer ei ole ehdottanut Euroopan talous- ja rahaliiton Emun toteuttamisen lykkäämistä. Pankin edustajan mukaan Der Spiegel -lehdessä julkaistut tiedot ovat perättömiä. Tietmeyer ei ole keskustellut Der Spiegelin toimittajien kanssa maaliskuun jälkeen, edustaja sanoi.

Der Spiegelin mukaan Tietmeyer olisi ehdottanut, että Saksa ja Ranska tutkisivat yhdessä Emun toteuttamisen lykkäämistä vuoden 1999 jälkeiseen aikaan.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme