Mainos
Mainos

Wall Street rajoittaa matkustamista Aasian sars-alueille

Yhdysvaltain sijoitusmaailman keskuksen, New Yorkin Wall Streetin, pankit ja sijoitusyhtiöt rajoittavat työntekijöidensä matkoja sarsin leviämisen pelossa.

Merrill Lynch -sijoitusyhtiö, Nomura Securities International ja JP Morgan Chase ovat jo ehättäneet ilmoittaa matkustusrajoituksista Hong Kongiin, Manner-Kiinaan, Singaporeen ja Vietnamiin. Rajun keuhkokuumeen oireita aiheuttava virus on levinnyt juuri näillä alueilla.

Yhtiöiden mukaan matkustaminen ei ole välttämättä kiellettyä, mutta matkoihin on pyydettävä johdon lupa. Esimerkiksi Merrill Lynchin työntekijöiden on pysyttävä poissa työpaikaltaan kymmenen päivää matkan jälkeen, eikä heillä saa olla töihin tullessa taudin oireita. Tilanne on hankala amerikkalaisille sijoitusyhtiöille, sillä Aasia on niille varsin tärkeä markkina-alue.

Yhdysvalloissa ei ole menehtynyt yhtään ihmistä sarsiin, epäiltyjä tartuntoja on nelisenkymmentä. Kanadassa, pääosin Torontossa, tapauksia on ollut kolmisensataa ja 16 ihmistä on menehtynyt tautiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme