Mainos
Mainos

Wärtsilä kohensi odotetusti tulostaan viime vuodesta

Konepajakonserni Wärtsilän tulos parani heinä-syyskuussa.

Tulos ennen veroja osui odotuksiin ja oli 126 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 99 miljoonaa euroa. Myös yhtiön liikevaihto kasvoi. Yhtiön tilauskertymä kuitenkin laski 14 prosenttia.

Konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan vuosineljännes sujui odotetusti. Talouden yleinen epävarmuus vaikuttaa yhtiön mukaan edelleen voimantuotannon markkinoihin. Voimalaitosasiakkaat viivästyttävät päätöksiään, mikä on Rosengrenin mukaan vaikuttanut tilauskertymään.

Sen sijaan merenkulussa ja laivanrakennuksessa näkymät ovat yhtiön mukaan parantuneet. Muun muassa isojen konttialusten ja kaasualusten vilkkaan tilaustoiminnan odotetaan jatkuvan loppuvuonna.

Yhtiö tarkensi tämän vuoden liikevaihtoennustettaan. Nykyisen tilauskannan perusteella liikevaihdon odotetaan kasvavan 0-5 prosenttia tänä vuonna, kun aiemmin yhtiö arvioi kasvuksi 0-10 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme