Mainos
Mainos

Wärtsilä odottaa lisätilauksia

Wärtsilä-konsernin liikevaihto ja tilauskanta ovat menneet alaspäin tammi-syyskuussa. Tulos rahoituserien jälkeen oli 34,9 miljoonaa euroa, kun se oli viime vuonna vastaavaan aikaan 157,9 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos pieneni vertailuajankohtaan nähden 1,63 eurosta 0,40 euroon.

Wärtsilä tehostaa edelleen toimintaansa ja aloittaa henkilöstövähennysneuvottelut Ranskassa Mulhousessa. Maailmanlaajuisesti vähennetään 400-500 henkilöä. Aiemmin on Ranskassa vähennetty väkeä 130 hengellä.
Konsernin painopistealueeksi päätettiin syyskuussa laivojen voimajärjestelmät ja huolto. Laivamoottoreiden ja potkureiden tuotanto aloitetaan Kiinan kasvavilla laivanrakennusmarkkinoilla.

Voimalatoiminta keskittyy kilpailukykyisiin tuotteisiin. Hyvä kysyntä jatkuu yleisesti suurten tankkeri-, kontti-, irtolasti- ja kaasualusten markkinoilla.

Wärtsilän oman valmistuksen kannalta keskeisillä käyttöalueilla tilausaktiviteetti oli kuitenkin matalammalla tasolla. Mm. risteilyaluksia on tänä vuonna tilattu vain kaksi. Kolmannen neljänneksen suurimmat voimalaitostilaukset tulivat Väli-Amerikasta sekä Aasiasta.

Wärtsilän historian teholtaan suurin voimalakauppa saatiin elokuussa Hondurasista. Amerikan ja Aasian markkinoiden oletetaan pysyvän aktiivisina myös lähitulevaisuudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme