Mainos
Mainos

Wärtsilä: Suomi on meille tärkeä maa

Wärtsilän Vaasan-tehdas selviää toistaiseksi säikähdyksellä yhtiön rajusta saneerausohjelmasta, jossa vähennetään 1 400 ihmistä ympäri maailmaa.

Vaasan tuotannosta osa siirtyy Kiinaan, mutta konsernijohtaja Ole Johanssonin mukaan tämä ei välittömästi johda uusiin irtisanomisiin. Vaasasta on viime vuoden aikana vähennetty jo 150 työpaikkaa.

- Me tulemme hyvin tarkkaan seuraamaan tilauskertymää tässä kevään aikana ja palaamme tarvittaessa näihin asioihin, mutta tällä hetkellä ei ole välitöntä vähennystarvetta, Johansson sanoo.

Wärtsilällä on Suomessa yli 3 000 työntekijää, ja yhtiöllä on Vaasassa moottoritehtaan lisäksi suuri tuotekehitysyksikkö ja laivasuunnittelua.

- Suomi on meille tärkeä maa ja sillä on merkittävä asema tulevaisuudessakin, Johansson arvioi.

Johansson on toiveikas, että voimaloiden moottoritilaukset toisivat työtä myös Vaasaan. Se voisi auttaa myös niitä potkureiden valmistajia, joiden työt siirtyvät nyt Kiinaan.

Uusista laivatilauksista suurta vetoapua sen sijaan ei kovin nopeasti tule. Viime vuonna laivatilausten määrä romahti maailmalla yli 90 prosenttia, ja laivanrakentamisen painopiste on siirtynyt Kiinaan ja Koreaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme