Mainos
Mainos

Wärtsilä-Swedenin toimitusjohtaja vangittu

Wärtsilä Sweden -yhtiön toimitusjohtaja on vangittu veropetoksesta epäiltynä, kertoo uutistoimisto TT. Kolme yhtiön työntekijää on sen sijaan vapautettu tutkintovankeudesta.

Aiemmin tänään Trollhättanin käräjäoikeus päästi vapaalle jalalle toisen Wärtsilän työntekijän, jota syyttäjä oli myös pyytänyt vangittavaksi. Jo perjantaina kaksi muuta Wärtsilän pidätettynä ollut työntekijää päästettiin vapaaksi. Vapautetut ovat kuitenkin edelleen epäiltyjen joukossa.

Syyttäjäviranomaisten mukaan Wärtsilän pidätettyinä olleilta työntekijöiltä on perätty tietoja kateissa olevasta 19 miljoonan kruunun eli runsaan 2 miljoonan euron summasta.

Uutistoimisto TT:n saamien tietojen mukaan jutun yhteydessä on viety suuria summia tekaistuille tileille Britanniaan.

Wärtsilä ilmoitti perjantaina Helsingissä, että se tekee sisäisen tarkastuksen ruotsalaisessa tytäryhtiössään. Ratkaisun takana on yhtiön henkilöstön pidätykset lahjusepäilyjen vuoksi ja asiasta julkisuudessa liikkuneet tiedot.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme