Mainos
Mainos

Wärtsilä yt-neuvotteluihin Turun tehtaalla

Wärtsilän Turun tehtaalla on aloitettu yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on selvittää, miten tehtaan alentuneeseen tuotantovolyymiin voitaisiin sopeutua. Wärtsilän alkuvuonna heikentynyt tilauskertymä alkaa heijastua Turun tehtaan tuotantomäärään syksyn aikana.

Tehtaalla on käyty henkilöstön kanssa neuvotteluja eri ratkaisuista jo elokuun alusta alkaen alentuneen kuormituksen hoitamiseksi. Neuvotteluissa on ollut esillä mm. työvoiman siirrot muille tehtaille, sisäinen koulutus ja työaikajärjestelyt.

Toimihenkilöryhmien kanssa on solmittu paikallinen sopimus työaikajärjestelyistä volyymia vastaavaksi. Sekä johdon että henkilöstön myönteisestä asenteesta huolimatta käydyissä neuvotteluissa ei kuitenkaan toistaiseksi ole kaikilta osin löydetty riittäviä keinoja tilanteen hoitamiseksi.

Kapasiteetin ja kuormituksen sopeuttamiseksi tulevissa neuvotteluissa vaihtoehtona on myös henkilöstön lomauttaminen. Lomautusvaihtoehto tulee koskemaan tässä vaiheessa työntekijöitä eli noin 360 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme