Mainos

Wärtsilän Italian tehtaalla lomautusuhka

Wärtsilän Italian tehtaalla lomautetaan mahdollisesti 160 henkilöä helmi-maaliskuun vaihteessa kolmeksi kuukaudeksi. Wärtsilän varatoimitusjohtaja Sven Bertlinin mukaan neuvotteluja lomautuksista on käyty, mutta ne ovat vielä kesken, eikä hän halua vielä puhua lomautusten määrästä tai pituudesta.
Triesten tehtaalla työskentelee kaikkiaan vajaat 600 työntekijää.

Tehdas on sama, jonne Wärtsilän Turun tehtaan tuotantoa ollaan siirtämässä.

Bertlin kertoi, että Triesten tehtaan mahdollinen alikuormitus oli esillä jo budjettia laadittaessa ja tämän vuoksi lomautuksista on aloitettu neuvottelut.
-Lomautukset koskevat eri osastoja vähän sen mukaan kun kuorma tyhjenee. Komponenttivalmistus ja asennus menevät vähän eri tahdissa, Bertlin selvitti. Hänen mukaansa massalomautuksiin ei kuitenkaan ole tarvetta.

Alikuormitus siirron syynä

Bertlin kertoi, että juuri alikuormituksen vuoksi moottorituotantoa on suunniteltu siirrettäväksi Turusta Triesteen. Triesten etuna hän toisti olevan, että siellä on entuudestaan useampia tuotteita ja tehdaskompleksista löytyy tilaa lisätuotannolle.
-Kun samassa tehtaassa on useampi tuote, kuormitusvaihteluja voi hoitaa paljon helpommin, hän selvitti.

Turun Metallityöväen ammattiosaston toimitsija Jyrki Yrttiaho viestitti STT:lle myös saaneensa tiedon, että Wärtsilän Triesten tehtaalta runsas vuosi sitten ulkoistettu osa olisi ajautunut konkurssiin ja komponenttivalmistaja olisi haastamassa Wärtsilän oikeuteen ulkoistussopimuksen rikkomisesta. Ammattiosastoon kuuluu eri metalliteollisuusyritysten henkilöstöä.

Bertlinin mukaan komponenttivalmistajan taloudelliset vaikeudet ovat olleet tiedossa, mutta hänellä ei tiistaina ollut tietoa yhtiön mahdollisesta konkurssista. Esillä on ollut myös muiden muassa velkasaneeraukseen hakeutuminen. Suomeen ei ollut vielä tullut myöskään tietoa mahdolliset haasteesta oikeuteen.
-Meidän näkemyksemme mukaan emme ole rikkoneet sopimuksia, Bertlin sanoi.

Yhteistyön jatko talousvaikeuksissa olevan italialaisyhtiön kanssa riippuu siitä, millaisia ratkaisuja se onnistuu tekemään. Bertlinin mukaan neuvotteluja eri vaihtoehdoista on käyty.
-Se on naapurissa oleva tehdas. Meillä on siinä mielessä intressiä olla yhteistyössä sen kanssa, Bertlin selvitti. Italialaisyhtiö on toimittanut terästyötä lähinnä Wärtsilän kaksitahtimoottoreihin, mutta niiden kysyntä on vähäistä. Bertlinin mukaan tilauksia on pari. Alkaneen vuoden budjetissa yhtiö ei ole ennakoinut saavansa siitä lisätilauksia lainkaan.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot