Mainos
Mainos

Wärtsilän laivatilausten määrä romahti

Konepajayhtiö Wärtsilän tilauskertymä on laskenut heinä-syyskuussa melkein 10 prosenttia, kun laivatilausten määrän romahdettua. Kiihtynyt rahoituskriisi on johtanut myös joihinkin alustilausten peruutuksiin.

Uusien laivojen tilaukset ovat vähentyneet lähes 50 prosenttia viime vuoden tasolta, yhtiö arvioi osavuosikatsauksessaan. Eniten on hiipunut suurten laivojen, kuten irtolasti- ja konttialusten, kysyntä. Wärtsilä tekee laivoihin muun muassa moottoreita.

Rahoituskriisi vaikeuttaa varustamojen ja telakoiden lainansaantia, joten tilausten peruutuksia on tulossa todennäköisesti lisää. Wärtsilä arvioi, että mahdollisten peruutusten vaikutukset ovat noin 10 prosentin luokkaa sen koko 7,8 miljardin euron tilauskannasta.

Wärtsilä piti kuitenkin ennallaan koko vuoden näkymänsä. Yhtiö myös odottaa voimalakysynnän pysyvän yhä vilkkaana.

Heinä-syyskuussa Wärtsilä teki 1,1 miljardin euron liikevaihdolla lähes 130 miljoonan euron voitot ennen veroja. Tulos kasvoi yli 30 miljoonaan euroa viimevuotisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme