Mainos
Mainos

Wärtsilän tulos heikkeni - myös Rautaruukki jatkoi tappiolla

Konepajakonserni Wärtsilän tammi-maaliskuun tulos jäi vuoden takaista heikommaksi.

Tulos ennen veroja oli nyt 81 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 96 miljoonaa. Wärtsilän liikevaihto sen sijaan kasvoi 15 prosenttia hieman yli miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Björn Rosengrenin mukaan voimalaitosmarkkinat ovat yhä haastavat ja kehittyvillä markkinoilla valuuttakurssien heilahtelut viivyttävät asiakkaiden päätöksentekoa. Merenkulkumarkkinoilla tilanne on parempi ja huoltomarkkinoiden näkymät tasaiset.

Wärtsilän tilauskanta oli maaliskuun lopussa noin 4,5 miljardia euroa eli 10 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Yhtiön arvio tämän vuoden näkymistä pysyi ennallaan. Tammikuussa aloitetut sopeutustoimet etenevät yhtiön mukaan suunnitelman mukaisesti. 

Rautaruukki tappiokierteessä

Teräsyhtiö Rautaruukki jatkaa tappion tekemistä. Ensimmäisen vuosineljänneksen tulos ennen veroja oli parikymmentä miljoonaa euroa pakkasella. Yhtiön mukaan vertailukelpoinenkin tulos jäi toistakymmentä miljoonaa euroa tappiolle.

Tappiota syntyi enemmän kuin vuosi sitten. Liikevaihto oli 581 miljoonaa euroa, mikä on hieman viimevuotista vähemmän. Yhtiö uskoo, että liikevaihto ja liikevoitto kohenevat tänä vuonna viime vuodesta. 

Toimitusjohtaja Sakari Tammisen mukaan Ukrainan kriisin vaikutukset eivät vielä näkyneet merkittävästi Ruukin päivittäisessä liiketoiminnassa Ukrainassa tai Venäjällä.

Katsauskaudella kriisistä koitui yhtiölle kuitenkin noin 8 miljoonan euron laskennallinen kurssitappio.

Rautaruukki on sulautumassa ruotsalaiseen teräyhtiöön SSAB:hen.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme