Mainos
Mainos

Wärtsilän tulos notkahti

Wärtsilän alkuvuoden tulos ennen satunnaiseriä putosi 586,9 miljoonasta eurosta 157,9 miljoonaan euroon.

Yhtiön liikevaihto kasvoi noin kolme prosenttia 1,8 miljardiin euroon. Wärtsilän mukaan tilanne markkinoilla on edelleen epävarma.

Wärtsilän Merimoottorit-toimialan tilauskertymä on edelleen alle odotusten. Voimalamarkkinoilla epävarmuus jatkuu yhä ja yhtiö joutuu lykkäämään investointipäätöksiään.

Osavuosikatsauksen mukaan Wärtsilä ei saavuta tänä vuonna pitkän aikavälin tavoitteita. Myös kuluvan vuoden toiminnallinen kannattavuus jää viime vuoden 4%:n tasosta.

Power-toimialoille asetetun 7-8%:n kannattavuustavoitteen saavuttaminen edellyttää maailmantalouden elpymistä ja sen myötä kysynnän merkittävää kasvua.

Toiminnan tehostamista nopeutetaan ja uusia toimenpiteitä käynnistetään laskeneeseen tuotantovolyymiin sopeutumiseksi. Toimia ei vielä tarkennettu osavuosikatsauksen yhteydessä. Kannattavuustavoitteeseen päästään kuitenkin vasta vuoden 2003 jälkeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme