Mainos
Mainos

Wärtsilän tulos vakaa – liikevaihto kasvoi vähän

Konepajayhtiö Wärtsilä teki viime vuonna vakaata tulosta. Yhtiön liiketulos ennen kertaeriä nousi 569 miljoonaan euroon, kun se toissa vuonna oli 557 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi neljä prosenttia vajaaseen 4,8 miljardiin euroon. Tilauskanta kasvoi vuoden aikana viisi prosenttia runsaaseen 4,5 miljardiin euroon.

Konsernijohtaja Björn Rosengrenin mukaan yhtiön kehitys oli haastavista markkinaolosuhteista huolimatta hyvä. Sekä liikevaihto että kannattavuus kehittyivät odotusten mukaisesti, hän toteaa tiedotteessa.  

Wärtsilän Ship Power -liiketoiminnan tilauskertymää tuki kaasunkuljetusalusten hyvä kysyntä. Voimantuotannon markkinoilla taas asiakkaiden aktiviteetti kasvoi merkittävästi vuoden jälkipuoliskolla.  

Wärtsilän markkinanäkymät säilyvät kuitenkin varovaisina, koska vielä ei voi tietää, kuinka markkinoiden epävarmuus vaikuttaa asiakkaiden sijoituspäätöksiin. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot