Mainos
Mainos

Wihurin pääomistaja: Suuryhtiöiden päätösvalta pidettävä Suomessa

Perheyhtiö Wihurin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri katsoo, että suomalaisten on kieltäydyttävä myymästä suurten pörssiyhtiöiden päätösvaltaa ulkomaalaisille omistajille.

Aarnio-Wihurin mukaan suuri ulkomaalaisomistus yhdessäkin suomalaisessa suuryrityksessä voi haavoittaa maan kansantaloutta.

Hän korostaa Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa lauantaina julkaistussa haastattelussa, että vierasmaalaisille omistajille Suomi ei ole mikään arvo sinänsä. Ulkomaiset omistajat ovat valmiita siirtämään tuotannon pois Suomesta, mikäli tuotantokustannukset ovat alhaisemmat muualla, tähdentää muun muassa päivittäiskauppaa ja pakkausteollisuutta harjoittavan Wihurin hallituksen puheenjohtaja.

Antti Aarnio-Wihurin mukaan Suomessa ei ole riittävästi pohdittu, mitä vaikutuksia päätösvallan siirtymisellä ulkomaisiin käsiin on.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme