Mainos
Mainos

Wolfowitzin nimitys Maailmanpankin johtoon lähes varma

Yhdysvaltain kiistellyn varapuolustusministerin Paul Wolfowitzin valinta Maailmanpankin johtoon näyttää Saksan ja Britannian johtajien lausuntojen perusteella yhä varmemmalta. Wolfowitzin nimityksen voisi kaataa Euroopan maiden yhteinen vastarinta, mutta Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin mukaan sellaista ei ole odotettavissa.

Schröder kertoi keskiviikkona EU-huippukokouksen yhteydessä puhuneensa asiasta hiljattain Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa.

-Kerroin hänelle, että arvelen Euroopan innostuneisuuden olevan rajallinen, mutta nimitys ei kaadu Saksan mielipiteeseen, Schröder sanaili.

Britannian ulkoministeri Jack Straw taas sanoi BBC:lle, että ihmiset "yllättyisivät positiivisesti" Wolfowitzin kyvyistä, jos hänet valitaan Maailmanpankin pääjohtajaksi. Straw'n mielestä Wolfowitzillä oli suuri panos demokratian kehittämisessä Indonesiassa, kun hän toimi siellä Yhdysvaltain suurlähettiläänä.

Wolfowitzin vastustajat pitävät häntä yhtenä Irakin sodan pääarkkitehdeistä ja kovan linjan konservatiivina. Bush on nimennyt hänet ehdokkaakseen Maailmanpankin johtoon, ja perinteisesti virkaan on nimitetty Yhdysvaltain valitsema henkilö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme