Mainos
Mainos

WorldComin johto vaikeni kongressikäsittelyssä

Tulostietojensa vääristelystä syytetyn WorldCom-teleyhtiön johtajat olivat Yhdysvaltain kongressin talousvaliokunnan kuultavina maanantai-iltana paikallista aikaa. Entinen pääjohtaja Bernard Ebbers ja rahoitusjohtaja Scott Sullivan kuitenkin kieltäytyivät vastaamasta epäilyihin vedoten perustuslain tarjoamaan oikeuteensa vaieta.

Talousvaliokunnan edustajat arvostelivat ankarasti kirjanpitonsa peukaloimiseen syyllistyneitä amerikkalaisia suuryhtiöitä. Valiokunnan puheenjohtaja Michael Oxley varoitti, että epäilyjen paljastumisen aiheelliseksi voi johtaa myös yhtiöiden johtajien vankeustuomioihin.

Presidentti George Bushin on määrä esitellä tänään uusia toimenpiteitä, joilla kansalaisten ja sijoittajien luottamus amerikkalaisiin yrityksiin voidaan palauttaa. Bush vihjasi lehdistötilaisuudessa eilen, että luvassa on ainakin lisää rahaa ja tutkijoita yrityssotkujen selvittämiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme