Mainos
Mainos

WTO:n Lamy uskoo kauppasopimuksen syntyyn vielä tänä vuonna

Maailmanlaajuisen kauppasopimuksen solmiminen on mahdollista vielä tämän vuoden loppuun mennessä, vaikka neuvottelut sopimuksen aikaansaamiseksi ovatkin romahtaneet, sanoo WTO:n johtaja Pascal Lamy.

Sopimusneuvottelut kariutuivat viime kuussa Intian ja USA:n erimielisyyksiin järjestelmästä, jolla köyhät maat voisivat suojella maanviljelijöitään lisääntyvän tuonnin vaikutuksilta.

Lamy vierailee tällä ja ensi viikolla Delhissä ja Washingtonissa selvittääkseen, voidaanko neuvottelut aloittaa uudelleen.

Intian kauppaministeri Kamal Nath on jo sanonut, että neuvottelujen romahtamista pitäisi pitää vain taukona. Maanantaina WTO:n maatalousneuvottelija toivoi neuvotteluiden jatkuvan pian.

- Hyvä uutinen on, että edelleen on olemassa mahdollisuus neuvottelujen päättämiseen alun perin sovitun aikarajan puitteissa, eli tämän vuoden loppuun mennessä, Lamy sanoo.

Myös suuret ruoanviejämaat Brasilia ja Australia ovat painostaneet muita WTO-maita jatkamaan neuvotteluita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme