Mainos
Mainos

WTO puristaa kasaan rahoituspalvelusopimusta

Yhdysvaltain on edelleen vaikea hyväksyä Maailman kauppajärjestön WTO:n rahoituspalvelusopimusta, jonka oli määrä valmistua tänään puoliltaöin. Sopimuksen myötä vapaa kilpailu koskee myös kansainvälisiä rahoituspalveluja.

Kun neuvotteluaikaa oli enää vain muutamia tunteja, kokouslähteistä kerrottiin Yhdysvaltain epäilevän edelleen markkinoiden avautumista vapaalle kilpailulle, erityisesti Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

-Tärkeitä kysymyksiä on yhä auki. Yhdysvallat tekee kaikkensa selvittääkseen kysymykset, mutta tehtävää riittää vielä, yksi neuvotteluja seurannut kokousedustaja sanoi Genevessä.

WTO:n jäsenmaat allekirjoittivat vuonna 1995 väliaikaisen sopimuksen finanssipalvelujen - eli pankki-, vakuutus- ja muiden rahoituspalvelujen - vapauttamisesta. Yhdysvallat ei tuolloin tullut mukaan sopimukseen, joka on nyt määrä korvata pysyvällä sopimuksella. Geneven neuvotteluihin osallistui 132 järjestön jäsenmaata.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme