Mainos
Mainos

WWF: Suomalaisten eläkejättien sijoitukset pärjäävät hyvin ilmastovertailussa

Kotimaiset eläkejätit pärjäävät hyvin, kun tarkastellaan eurooppalaisten yhtiöiden osakesijoituksia ilmaston näkökulmasta, tiedottaa ympäristöjärjestö WWF.

Järjestö tarkasteli, miten hyvin merkittävimmät sijoittajat huomioivat osakesijoituksissaan Pariisin ilmastosopimuksen alle kahden asteen lämpenemistavoitteen.

Suomesta mukana tutkimuksessa oli viisi suurinta eläkevakuutusyhtiötä: Keva, Varma, Ilmarinen, Elo ja Valtion Eläkerahasto. Niiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on noin 174 miljardia euroa.

Ylipäätään pohjoismaalaiset ja hollantilaiset pärjäsivät muita paremmin vertailussa. Yhtenä syynä pohjoismaiden ja Suomenkin pärjäämiseen on se, että tietoja sijoituksista oli saatavissa muita paremmin.

Katsaukseen valikoitujen 80 sijoittajan joukosta vain 30 julkisti avoimesti omistuksensa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot