Mainos
Mainos

Yara keskeyttää Soklin kaivoshankkeen

Norjalainen Yara keskeyttää Soklin fosfaattikaivoksen kehittämisen, koska Savukoskella sijaitsevan Soklin kannattavuus ei yllä yhtiön vaatimalle tasolle. Yara kertoo, että yhtiö saattaa arvioida kaivoshankkeen uudelleen tulevaisuudessa.  

Soklin fosfaattikaivoksen perustaminen on ollut vireillä vuosien ajan. Fosfaattiesiintymä löytyi jo vuonna 1967.  

Kaivoksen on toivottu luovan työpaikkoja ja piristävän Itä-Lapin työttömyydestä kärsivää taloutta. Vastustusta on noussut poronhoitajien ja ympäristöliikkeiden piiristä.  
Suomen valtio päätti olevansa valmis osallistumaan kaivoksen vaatimiin liikennejärjestelyihin viime maaliskuussa. Soklin fosfaatti olisi kuljettu rekka-autoilla Kemijärvelle ja siitä eteenpäin rautateitse Perämeren satamiin.  

Myös rautatievaihtoehto Venäjän kautta Jäämerelle on ollut esillä.  

Yaralle Soklin kaivoshanke päätyi vuonna 2007, kun yhtiö osti suomalaisen lannoiteyhtiö Kemira GrowHown.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot