Mainos
Mainos

Ydinvoimalatyömaalle tiukka harmaan talouden valvonta: ”Viitosen pitsoja ei työmaalla ole”

Pyhäjoella kohta toden teolla käynnistyvä Fennovoiman rakennustyömaa tulee olemaan yksi harmaan talouden torjunnan riemuvoitto, uskoo kehityspäällikkö Juha Miikkulainen.

– Jokaisella noin 20 000 työntekijällä, joka alueella rakentamisaikana liikkuu, on verokortti. Noudatamme tarkasti tilaajavastuulakia ja uudistunutta verolainsäädäntöä, sanoo Miikkulainen.

Koko työmaan kattava työmaasopimus on tehty. Alihankintaketjun valvonta ulottuu myös rakennustyömaan ulkopuolella tehtäviin töihin.

– Jo nyt veroviranomainen on kiitellyt viranomaisten kanssa yhteistyössä luotua käytäntöä, jolla saadaan kerättyä valtion kassaan verotuloja.

Miikkulainen muistuttaa, että tämä tarkoittaa oikeita hintoja.

– Kuten tiedämme, viitosen pitsoja ei ole, naurahtaa Miikkulainen.

– Kaikissa hankinnoissa on huomioitu laitteiden ja töiden reilu ja oikea hinta, sanoo Miikkulainen.

Pyhäjoella esitellään paraikaa tulevaa ydinvoimala-aluetta. Hanhikiven alueelle on kaavoitettu majoitustilat tuhannelle ihmiselle, koulutuskeskukselle, kaupoille, vierailukeskukselle ja korjauspajoille – muun muassa.

– Nämä ovat laitostoimitusten ulkopuolisia asioita, joista Fennovoima vastaa itse, kertoo rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen.

Kyseessä ovat mittavat työt paitsi alueellisesti, myös taloudellisesti.

– Kyse on 450 miljoonan euron urakoista tai töistä, jotka tehdään ennen varsinaista laitosrakentamista.

Varsinainen laitosrakentaminen Hanhikivellä alkaa vuonna 2018.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot