Mainos
Mainos

Yhä harvempi haki velkajärjestelyyn

Viime vuonna velkajärjestelyhakemuksia jätettiin alle 4000 kappaletta. Hakemusten ennätysvuosi oli vuonna 1995, jolloin niitä tuli peräti 14 000.

Velkajärjestelyyn hakeneiden yksityishenkilöiden määrä on pudonnut viime vuonna. Tilastokeskuksen mukaan käräjäoikeuksiin jätettiin runsaat 3700 velkajärjestelyhakemusta, mikä on noin 600 vähemmän kuin vuonna 2005.

Velkajärjestely on tarkoitettu vakaviin velkaongelmiin joutuneille. Jos velkojien kanssa ei pääse velkojen maksusta sovintoratkaisuun, käräjäoikeuteen voi jättää velkajärjestelyhakemuksen. Jos velkajärjestelylle on edellytykset, tuomioistuin vahvistaa maksuohjelman. Kun maksuohjelma päättyy, velallinen vapautuu lopuista veloistaan.

Velkajärjestelyä voi hakea myös yhdessä aviopuolison, yhteisvastuullisen kanssavelallisen tai takaajan kanssa. Yhteishakemuksia tuli viime vuonna vajaat 400.

Velkajärjestelyhakemusten huippuvuosi oli laman jälkimainingeissa vuonna 1995. Tuolloin hakemuksia jätettiin yli 14 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme