Mainos
Mainos

Yhä useampi kamppailee lainanmaksun kanssa

Rahoitustarkastus epäilee, että pankit ovat myöntäneet asiakkailleen liian suuria asuntolainoja, kertoo Aamulehti. Kun korot ovat nousseet, alkavat liian suuret lainat nyt näkyä ongelmaluottojen määrässä.

Rahoitustarkastuksen tilastot kertovat, että sekä kotitalouksien että yritysten ongelmalainat ovat lisääntyneet. Rahoitustarkastuksen luottoriskiyksikön johtaja Leena Kallasvuo sanoo, että Suomessa lainaa ei ole kuitenkaan annettu täysin maksukyvyttömille ihmisille niin kuin Yhdysvalloissa.

Pankit eivät ole huolissaan tilanteesta. Ne kuitenkin myöntävät, että korkojen nousu on voinut johtaa siihen, että jotkut asiakkaat eivät voi enää maksaa lainaansa.

Ongelman yksi osa ovat lyhennysvapaat kuukaudet, joita pankit myöntävät lainojen yhteydessä. Pankki saa niistä hyvät korkotulot, kun asiakas maksaa pelkkiä korkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme