Mainos
Mainos

Yhä useampi yritys ennustaa suhdannekäännettä

Yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet selvästi. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tekemän kyselyn mukaan yritysten tilanne on edelleen tavanomainen tai hieman sitä vahvempi. Entistä useampi kuitenkin ennustaa, että suhdanne kääntyy viimeistään talvella.

EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs tyynnyttelee niitä, jotka näkevät suhdannetilanteessa romahduksen merkkejä.

- Talous ei ole menossa konkurssiin, vaikka tuoreen suhdannebarometrin mukaan noin kolmannes yrityksistä ennustaa suhdanteiden selvää heikkenemistä loppuvuonna. Tilanne antaa kuitenkin aihetta huoleen ja edellyttää tuottavuuden määrätietoista parantamista sekä erityistä huolenpitoa yritysten toimintaedellytyksistä.

Yritykset ennustavat tuotannon kasvun jäävän lähikuukausina vaimeaksi. Myös työllisyysodotukset ovat aiempaa heikommat. Ammattitaitoisesta työvoimasta on kuitenkin edelleen pulaa. Heinäkuussa viidennes teollisuusyrityksistä sanoi ammattityövoiman puutteen rajoittavan toimintaa. Vaikein tilanne on teknologiateollisuudessa.

EK:n suhdannebarometriin vastasi heinäkuussa runsaat tuhat yritystä, jotka työllistävät Suomessa yli 260 000 henkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme