Mainos
Mainos

Yhdysvallat hermostui Japanin teräsviennistä

Yhdysvallat uhkaa ryhtyvänsä vastatoimiin, jos Japani ei lopeta teräksen tuomista Yhdysvaltoihin polkumyyntihintaan. Yhdysvaltain kauppaedustaja Charlene Barshefsky sanoi keskiviikkona, että vastatoimiin ryhdytään heti, mikäli ensi viikolla valmistuvista joulukuun kauppatilastoista ilmenee, ettei teräksen tuonti Japanista ole vähentynyt merkittävästi.

Myös ryhmä senaattoreita pohti keskiviikkona lakia, jolla Yhdysvalloista työpaikkoja vähentänyt polkumyynti saataisiin loppumaan. Uusi laki saattaisi Yhdysvaltain kotimaan teollisuutta suojaavat toimet kansainväliselle tasolle. Tähän mennessä kynnys ryhtyä kotimaan teollisuutta suojaaviin toimiin on ollut Yhdysvalloissa korkeampi kuin muualla maailmassa. Japani vastasi keskiviikkona Yhdysvaltain uhkaukseen sanomalla, että se vie uuden lain Maailman kauppajärjestön WTO:n käsiteltäväksi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme