Mainos
Mainos

Yhdysvallat vaatii euroalueelta enemmän toimia

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri kehottaa euroaluetta tekemään enemmän töitä talouskasvun eteen.

Ministeri Jack Lew sanoo, että euroalueen pitää lisätä kysyntää ja tehdä rakenteellisia muutoksia. Lewin mukaan Euroopalla on paljon töitä edessään, jotta talous olisi sillä tasolla, millä sen pitäisi olla.  

-Yhdysvaltojen kokemukset osoittavat, että kysynnän kasvattaminen lyhyellä tähtäimellä ja rakenteellisten muutosten tekeminen pitkällä tähtäimellä ovat tärkeä yhdistelmä. Ei pitäisi tehdä vain jompaa kumpaa, vaan tavoitella molempia, Lew sanoo.  

Lew kertoi kantansa rikkaiden teollisuusmaiden eli G20-maiden rahaministerien kokouksessa Australiassa.  

Viime viikolla OECD totesi, että euroalueen talouden heikko toipuminen heikentää globaalin talouden näkymiä. OECD:n mukaan euroalueen talouden toipuminen voi entisestään hidastua Ukrainan ja Venäjän sekä Lähi-idän konfliktien takia.  

G20-maiden valtiovarainministerit kuitenkin vakuuttelivat kokouksessa, että rikkaat maat ovat valmiita selviämään geopoliittisista haasteista ja taloudellisista riskeistä, jotta talous saadaan kasvuun. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme