Mainos
Mainos

Yhdysvaltain kongressi pääsi sopuun budjetista

Yhdysvaltain kongressin republikaanit ja demokraatit ovat päässeet sopuun maan budjettikiistassa. Kiista uhkasi johtaa maan hallinnon sulkemiseen rahapulan takia.

Presidentti Barack Obaman mukaan sopubudjetin vaatimat leikkaukset ovat vuositasolla suurimmat Yhdysvaltain historiassa. Hänen mukaansa seuraukset ovat tuskallisia, mutta maan täytyy elää asian kanssa.

- Tämä demokraattien ja republikaanien sopimus kaikkien amerikkalaisten puolesta on sijoitus tulevaisuuteemme, kiitteli Obama puolueita Valkoisessa talossa.

Republikaanilähteiden mukaan leikkausten arvo on 39 miljardia dollaria eli noin 27 miljardia euroa.

Kiista saatiin ratkaistua viime hetkillä. Jos sopua ei olisi syntynyt, olisi hallinnon rahahanat suljettu puoliltaöin paikallista aikaa eli aamukuudelta Suomen aikaa.

Sovun myötä maan hallintoa rahoitetaan kuluvan budjettivuoden loppuun asti. Yhdysvalloissa budjettivuosi loppuu syyskuun viimeiseen päivään. Rahoituksesta ei päästy sopuun viime syksynä, ja liittovaltion taloutta on siitä asti pyöritetty määräaikaisilla rahoituslaeilla.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme