Mainos
Mainos

Yhdysvaltain pankkikriisi levisi Eurooppaan

Eurooppalaispankit ovat joutuneet ahdinkoon Yhdysvaltain talouskriisin vuoksi. Viisi pankkia on joutunut tänään joko osittain tai kokonaan valtioiden haltuun ja hyvämaineistenkin pankkien osakkeet ovat jyrkässä laskussa.

Pankkien keskinäinen lainananto on käytännössä pysähtynyt. Sekä Euroopan keskuspankki että keskuspankit eri maissa ovat päästäneet rahaa markkinoille jotta pankit pystyisivät toimimaan.

Belgiassa valtiot ovat pelastaneet Fortiksen, maan suurimman yksityissektorin työnantajan. Britanniassa valtio on kansallistanut asuntolainoittaja Bradford Bingley ja Saksassa valtio on joutunut luotottamaan toiseksi suurinta asuntolainaajaa Hypo-pankkia 35 miljardilla eurolla. Ranska ja Belgia ovat ilmoittaneet tarpeen vaatiessa pelastavansa Dexia-pankin. Islannissa valtio on ottamassa haltuunsa kolme-neljännestä suomalaisillekin tutusta Glitnir-pankista.

Tilanteen toivotaan rauhoittuvan, kunhan Yhdysvaltojen kongressi saa lähipäivinä roskapankkilakinsa läpi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme