Mainos
Mainos

Yhdysvaltain pelastuspaketin muutos painoi pörssikursseja

Pörssikurssit ropisivat alaspäin sekä Yhdysvalloissa että Aasiassa, kun Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kertoi eilen luopuvansa aikeesta ostaa pankkien ongelmaluottoja.

Yhdysvalloissa Dow Jones -indeksi laski lähes viisi prosenttia. Tokiossa Nikkei-indeksi painui 5,3 prosenttia ja myös muut Aasian pörssit olivat laskussa.

Valtiovarainministeri Henry Paulsonin ilmoitus herätti epävarmuutta siitä, kuinka pankkisektorin elvytys Yhdysvalloissa onnistuu.

Viime kuussa hyväksytyn pankkitukipaketin suuruus on 700 miljardia dollaria, mistä huomattava osa oli alun perin määrä käyttää juuri roskalainojen ostoon.

Paulsonin mukaan nyt on kuitenkin päädytty siihen, että veronmaksajien rahoja on parempi suunnata suoriin investointeihin, joilla ostetaan pankkien osakkeita. Tukea on luvassa myös luottokortti- ja autoluottoyhtiöille.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme