Mainos
Mainos

YIT kohensi tulostaan kolmanneksen

YIT uskoo myös koko vuoden tuloksensa kasvavan viime vuodesta. Yhtiö arvioi korkeasuhdanteen jatkuvan Pohjoismaissa ja rakennusbuumin kiihtyvän edelleen Venäjällä ja Baltian maissa.

Rakennuskonserni YIT:n tammi-maaliskuun tulos parani yli kolmanneksen viime vuodesta. Tulos ennen veroja nousi 50,1 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna oli 37,5 miljoonaa euroa. Tulos ylitti markkinoiden odotukset, sillä analyytikot arvioivat tuloksen jäävän noin 47 miljoonaan euroon.

Myös YIT:n tammi-maaliskuun liikevaihto kasvoi arvioitua enemmän. Liikevaihto nousi alkuvuonna 16 prosenttia 768,8 miljoonaan euroon, kun analyytikot odottivat sen jäävän 719 miljoonaan euroon.

YIT:ssa uskotaan, että yhtiön tämän vuoden liikevaihto ja tulos ennen veroja nousevat suuremmiksi kuin viime vuonna. Yhtiön mukaan sen toimintaympäristö on hyvässä vireessä, kun Pohjoismaiden korkeasuhdanne jatkuu ja Venäjä ja Baltian maat kasvavat kaksinkertaista vauhtia Pohjoismaihin verrattuna.

YIT:n liikevaihdosta 57 prosenttia tuli tammi-maaliskuussa Suomesta, 31 prosenttia muista Pohjoismaista ja loput Venäjältä ja Baltian maista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme