Mainos
Mainos

YIT:n tulos supistui - Venäjän kauppanäkymät heikot

Rakennusyhtiö YIT:n liiketulos ennen kertaeriä laski viime vuonna 126,4 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 154 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto oli reilut 1,8 miljardia euroa. YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan mukaan liiketoimintaympäristö on haasteellinen myös tänä vuonna. Hänen mukaansa yhtiö on alentanut riskitasoa Venäjällä.

YIT ennakoi, että epävarmuus vaikuttaa yhä tänä vuonna Suomessa asunto- ja toimitilamarkkinoihin.

Venäjällä näkyvyys on poikkeuksellisen heikko. Epävarman taloustilanteen arvioidaan vaikuttavan negatiivisesti myös asuntomarkkinoihin.

– Venäjä-toimialan osuuden liikevaihdosta arvioidaan pienevän ruplan heikentymisen ja tuotantovolyymin laskun myötä, mikä vaikuttaa alentavasti konsernin liikevoittomarginaaliin, sanoo Kauniskangas.

YIT uskoo sijoittajakaupan ja urakoinnin osuuden liikevaihdosta kasvavan Suomessa, kun taas kotitaloudet ovat yhä varovaisia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot