Mainos
Mainos

Yksityistäminen vaikeuksissa Virossa

Yksityistämisohjelman toteuttamisessa on Virossa monenmoisia vaikeuksia. Erilaiset rekisterit hidastavat asuntojen ja ennen kaikkea kiinteistöjen yksityistämistä. Samoin useista kohteista ovat paperit kadonneet arkistojen kätköihin. Siksi ei ole mikään ihme, että virheitäkin sattuu.

Suurimpia viimeksi paljastuneita "mokia" on Paldiskin Pohjoissataman myyminen. Pari vuotta sitten Viron yksityistämisvirasto myi satamassa sijaitsevat rakennukset yksityiselle Artifex-yhtiölle. Viime vuoden lopulla puolustusministeriö puolestaan luovutti samat rakennukset Paldiskin kaupungille.

Jotta asia olisi vieläkin epäselvempi, on kaupoissa ollut mukana Paldiskin kaupunginjohtaja, joka on myös tiennyt aiemmasta yksityistämisestä. Kaupunki on myynyt rakennukset puolestaan Paldiskin Satamat Oy:lle, jonka hallituksen puheenjohtaja on - kukas muu kuin kaupunginjohtaja. Nyt asia on Harjumaan maaoikeuden pohdittavana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme