Mainos
Mainos

Yle: Joka neljäs pohtinut pankin vaihtoa

Joka neljäs suomalainen on harkinnut pankin vaihtoa, kertoo Yle. Ylen Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan tärkein syy on pankkien kilpailuttaminen.

Toiseksi tärkeimmäksi syyksi nousee niin sanotut Panama-paljastukset, eli pankkien yhteydet veroparatiiseihin ja verosuunnitteluun.

– Panama-paperit ovat aiheuttaneet lähinnä imago-kolauksen pankeille, mutta todella harva on oikeasti äänestänyt jaloillaan, sanoo Ylelle tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta.  

Eniten Panama-kohu on heikentänyt Nordean asiakkaiden luottamusta pankkiinsa. 67 prosenttia niistä asiakkaista, jotka harkitsevat pankin vaihtoa, kertoo syyksi veroparatiisikytkökset.  

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat varsin uskollisia pankkiasiakkaita. Peräti 70 prosenttia ei ole harkinnut vaihtavansa pankkia. Uskollisimmat asiakkaat on OP Ryhmällä.

Tutkimuksessa haastateltiin yli tuhatta henkilöä ja sen virhemarginaali on 2,5 prosenttia suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme