Mainos

Yleissitovuus yrittäjien mieleen

Yrittäjien suhtautuminen työsopimusten yleissitovuuteen ei SAK:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan ole niin kielteistä kuin on oletettu. Kyselyyn vastanneista yrittäjistä 88 prosenttia ilmoitti pitävänsä kohtuullisena, että järjestäytyneet ja järjestäytymättömät työnantajat noudattavat samoja vähimmäistyöehtoja. Työntekijöistä samaa mieltä oli niinikään 88 prosenttia.

SAK

Lähes kahdeksan kymmenestä vastanneesta piti selvänä myös sitä, että samaa työtä tekeville työntekijöille kuuluvat samat vähimmäistyöehdot riippumatta siitä, ovatko he vakituisessa työsuhteessa työnantajaan vai vuokratyöntekijöitä. Yrittäjistä tätä mieltä ilmoitti olevansa 78 prosenttia. Puhelimitse tehdyn kyselyn otos oli pienehkö, noin 500 ihmistä. Viime viikolla tehdyn laajemman Suomen Gallupin toteuttaman kyselyn mukaan 84 prosenttia vastanneista katsoo, että työsuhteen vähimmäisehdoista tulee sopia työehtosopimuksin, sillä yksittäinen työntekijä ei pysty tasavertaisesti sopimaan palkastaan työnantajan kanssa.

Työehtosopimusten merkitys tunnustetaan kaikissa väestöryhmissä. Erityisen tärkeänä työehtosopimusten antamaa vähimmäisturvaa pitävät SAK:n ja STTK:n jäsenet. Myös yrittäjistä 54 prosenttia piti tärkeänä, että työsuhteen vähimmäisehdoista sovitaan työehtosopimuksin. 35 prosenttia vastanneista olisi valmis antamaan työnantajalle oikeuden palkata työntekijä työsuhteeseen niillä ehdoilla, joilla tämä työtä suostuu tekemään, ilman mitään työehtosopimuksia. Tiedot ovat ennakkotietoja tämänkeväisestä työmarkkinailmastotutkimuksesta, johon haastateltiin helmi-maaliskuussa 1005 suomalaista.
(STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot