Mainos
Mainos

Ylen MOT-ohjelma ei luovuta veroparatiisi-materiaalia poliisille

Ylen MOT -ohjelma ei aio luovuttaa omia raakamateriaalejaan ulkopuolisille tahoille.

Suomen poliisi kertoi tänään kiinnostuneensa niinsanottujen Panama-asiakirjojen sisällöstä. Se aikoo käydä läpi ainakin yhdessä verottajan kanssa tietovuotoaineiston, kertoo keskusrikospoliisin KRP:n talousrikostorjuntalinjan päällikkö Markku Ranta-aho. KRP ei ole vielä saanut materiaalia, eikä pysty arvioimaan tapauksen laajuutta.

MOT-ohjelman tuottajan Renny Jokelinin mukaan poliisi voi yrittää pyytää materiaalia suoraan kansainväliseltä toimittajaverkostolta.  

– ICIJ harkitsee itse, mutta luulen, että niillä on sama linja. Mitään sellaista yleistä luovutusta he eivät tule tekemään, sanoo Jokelin.  

Jokelinin mukaan verkoston toiminta olisi uhattuna, jos aineistoa luovutetaan eteenpäin.  

– Missään kohtaa ei ole materiaalia luovutettu tai lähteitä paljastettu, sen vuoksi verkosto saa yhä uusia vuotoja ja paljastuksia, se on niin arvokasta, että siitä pidetään kiinni.   

Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Ohjelman mukaan aineistossa on satoja suomalaisnimiä.  

Finanssikonserni Nordea on kiistänyt mahdollistavansa järjestelyt, joita pidetään veronkiertona.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme