Mainos
Mainos

Ylityökielto vaarantaa kotitalouksien sähkönsaannin: "Asunnot voivat jäähtyä aamuun mennessä"

Sähköliiton lakko voi vaikuttaa kotitalouksien sähkönsaantiin sähkökatkosten yhteydessä. Huomisaamuna kello kuudelta alkava lakko voi myös pahimmillaan keskeyttää usean tehtaan toiminnan.

Sähköliitto ilmoitti järeistä tukitoimista asettamalla ylityökieltoon satoja yrityksiä muun muassa energi-, ICT-, ja sähköasennusaloilla. Tämä voi koitua kotitalouksien harmiksi.

Paltan työmarkkinajohtajen Tuomas Aarton mukaan sähköasentajat eivät lähde ylityökiellon aikana vikakierrokselle eli korjaamaan vikoja, ennen kuin normaaliaikainen työaika alkaa. 

– Esimerkiksi kotitalouksissa illalla tai yöllä tullut sähkövika saadaan korjattua vasta seuraavana päivänä. Asunnot voi aamuun mennessä jäähtyä tai asunnon internetyhteydet mennä alas ja olla toimimatta.

Aarton mukaan ylityökiellossa olevat henkilöt tekevät sisäasennustöitä ja energia- ja ict-verkoston piirissä sähköverkkojen rakentamista, huoltoa ja kunnossapitoa.

– Ylityökielto tietysti vaarantaa sähköverkkopuolella kantaverkon ja jakeluverkojen ja myös rautateiden sähköverkkojen viankorjauksen. 

Lakkopäätös syntyi, kun sähköliitto ja teknologiateollisuus eivät päässeet eilen sopuun neuvotteluissaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot