Mainos
Mainos

Ympäristöministeriö jäädyttäisi automarkethankkeet toistaiseksi

Kaupan keskusliikkeillä on suunnitteilla 40 uutta automarkettia eri puolille Suomea. Ympäristöministeriö toivoo hankkeiden jäädyttämistä, kunnes suurmyymälöiden sijoittumista säätelevä lakiesitys on saatu valmiiksi.

Ympäristöministeriö laatii parhaillaan rakennuslakiin uudistuksia, joilla supermarkettien rakentamista rajoitettaisiin. Lakiesitys on menossa eduskuntaan ensi keväänä, ja ministeriö haluaisi jäädyttää uudet markethankkeet siihen asti.

Suomessa on 90 automarkettia, ja suunnitteilla on 40 uutta. Ministeriö haluaa suurmyymälöistä päättämään myös naapurikunnat, ja suurien markettien suunnittelussa ministeriö varaisi viimeisen sanan itselleen. Pelkona on, että automarketit näivettävät kaupunkien keskustat. Säädöksillä halutaan myös estää kuntien kilpailuttaminen.

Erikoistavarapuolta lukuunottamatta kauppa vastustaa rajoituksia. Kaikki osapuolet ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että kaupunkien keskustat eivät saa kuihtua. Tästä asiasta eripurainen suurmyymälätyöryhmä löysikin yhteisen sävelen: syntyi Elävää kaupunkikeskustaa vaaliva yhdistys, joka ryhtyy tositoimiin ensi vuoden alussa.
(MTV3/Pirkko Tammilehto)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme