Mainos
Mainos

Yrittäjät: Rajoitukset vaikeuttaisivat kotimaista alihankintaa

SAK:n vaatimat yritysten ulkopuolisen työvoiman käytön rajoitukset vaikeuttaisivat yrittäjien mielestä kotimaisten alihankintayritysten toimintaa.

-Näyttää siltä, että SAK ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää niitä realiteetteja, joiden keskellä yritystoiminta nykyään tapahtuu, sanoi Suomen Yrittäjien teollisuusryhmän puheenjohtaja Ensio Romo maanantaina Ikaalisissa.

Alihankintatoiminnan säilyminen on Romon mukaan olemassaolon kysymys tuhansille pienille ja keskisuurille teollisuusyrityksille. Lisääntynyt kansainvälinen kilpailu pakottaa yritykset siirtämään toimintojaan kotimaisille tai ulkomaisille alihankkijoille. Ulkoistamisella pyritään vastaamaan kysynnän nopeisiin muutoksiin, lisäämään tehokkuutta ja parantamaan laatua.

-Suomalaisen pk-teollisuuden kannalta tulevassa kehityksessä on se huono puoli, että ison teollisuuden ostojen ulkomailta arvioidaan lisääntyvän kaksinkertaisella vauhdilla kotimaasta tapahtuviin hankintoihin verrattuna, Romo sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme