Mainos
Mainos

Yritysjohtajat Ahtisaaren mukana

Presidentti Ahtisaaren seurassa Etelä-Amerikkaan matkustanut kauppavaltuuskunta aloittaa työnsä tänään. Valtuuskunnan tavoite on avata suomalaisten tietä markkinoille, jotka kasvavat samaa vauhtia Kaukoidän kanssa.

Kahdenkymmenen hengen kauppavaltuuskunnan tavoite on pohjustaa suomalaisten tietä mantereen valtaviin investointeihin. Mukana ovat muun muassa Ahlströmin, Valmetin ja Outokummun pääjohtajat.

Etelä-Amerikan markkinoille ovat hakeutuneet erityisesti metsäteollisuus sekä puhelin- ja metalliyritykset. Nokian osuus Argentiinassa myytävistä matkapuhelimista on jo puolet. Outokummulla on kaksi kaivosta Chilessä. Brasiliassa toimii edelleen Valmetilta Sisulle siirtynyt traktoritehdas.

Vahvasta kasvusta huolimatta Etelä-Amerikka tuskin siirtää yritysten mielenkiintoa pois Kaukoidästä. Merkittävä tekijä koko 1980-luvun hyljeksitystä mantereesta on kuitenkin maailmantalouteen tulossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme