Mainos
Mainos

Yritysten luottamus tulevaisuuteen romahti Britanniassa

Britanniassa yritysten luottamus tulevaisuuteen on laskenut merkittävästi EU-eropäätöksen seurauksena.

YouGov-tutkimusyrityksen kyselyn mukaan 49 prosenttia yrityksistä suhtautuu maan talouden seuraavien 12 kuukauden näkymiin pessimistisesti, kun ennen brexit-äänestystä luku oli 25 prosenttia. Kyselystä kertoi uutistoimisto Reuters. 

Yhä useampi eli runsas neljäsosa yrityksistä näkee myös oman tulevaisuutensa aiempaa negatiivisempana. Yritykset uskovat niin viennin kuin tuonnin sekä sijoitusten laskuun. 

EU-eron on arvioitu heikentävän Britannian taloutta merkittävästi. Englannin keskuspankin johtaja Mark Carney on jo ehtinyt sanoa, että pankin pitää luultavasti elvyttää maan taloutta kesällä.

Valtiovarainministeri George Osborne haluaa puolestaan pienentää yrityksien maksaman yhteisöveron alle 15 prosenttiin, jotta yritykset pysyisivät maassa. 

Kyselyyn vastasi tuhat yritystä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot