Mainos
Mainos

Zyskowicz: Oikeuskanslerin selvitettävä Sonera-vastuut

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz haluaa, että oikeuskansleri selvittää Suomen hallituksen osallistumisen kiisteltyyn Soneran umts-kauppaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz haluaa oikeuskanslerin selvittävän Suomen hallituksen roolin Soneran umts-kaupoista päätettäessä.

Zyskowicz ei usko keskustan väitteisiin, joiden mukaan hallitus olisi näyttänyt vihreää valoa osallistumiselle Saksan umts-lisenssin huutokauppaan.

-Väite perustuu nimettömään internetissä julkaistuun Sonera-kirjaan. Tämä väite on hallituksen puolelta torjuttu. Pidän tarpeellisena, että oikeuskanslerin virasto selvittäisi nopeasti oliko hallituksella tai sen sisäpiirillä jokin rooli päätöstä tehtäessä, Zyskowicz sanoo maanantain Iltalehdessä.

Jos hallitus on ollut mukana tekemässä virhepäätöstä, kyseiset ministerit ovat Zyskowiczin mukaan vastuussa.
Keskusta on vaatinut puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen johdolla hallitukselta selvitystä Soneran umts-luvan hankinnasta.

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) puolusteli hallituksen toimintaa sunnuntain televisiouutisissa toteamalla, että umts-lisenssin hankintapäätös oli pörssiyhtiön sisäistä päätöksentekoa, johon maan hallitus ei voinut puuttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme