Mainos
Mainos

1.10. Graffiti - ei enää hiphoppareiden vaan rikollisten harrastus

Seinään maalattu graffiti oli ennen hiphoppareiden urbaania itseilmaisua. Nykyään graffitintekijä on tapa- ja jengirikollinen, joka haluaa osoittaa rikolliskelpoisuutensa kavereilleen maalaamalla töhryjä.

Graffitien määrä on vähentynyt, mutta osa tekijöistä on muuttunut väkivaltaisiksi. Töhrimistä estäneitä on jopa puukotettu. Vartiointiliikkeen edustaja muistuttaakin, että ohikulkijoiden ei pidä mennä kovistelemaan töhrijöitä. Heidän kiinniottamisensa ja pidättämisensä on vartijoiden ja poliisin tehtävä.

Helsingissä on toiminut viisi vuotta Stop töhryille -projekti. Sen keskeinen ajatus on poistaa töhryt välittömästi, niin että ne eivät näy. Samasta syystä jutussamme ei näytetä tageja.

Haava keskustan sielussa

Pääministeri Jäätteenmäki pyytää eroa presidentti Haloselta 18.6.2003

Suomen Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsee sunnuntaina Matti Vanhasen puheenjohtajaksi.

Samalla kokous yrittää panna pisteen keskustan johtajakriisille. Se syntyi, kun Anneli Jäätteenmäki sotkeutui Irak-vuotoon. Valtakunnansyyttäjä harkitsee parhaillaan, nostetaanko Jäätteenmäkeä vastaan syyte.

Keskustan kenttäväki on ymmällään siitä, miten Jäätteenmäkeen pitäisi suhtautua. Kysyimme kentän tuntoja keskustan piiritoimikuntien jäseniltä.


Lähetyksen muita aiheita:

Palestiinan muuri - vihan monumentti. Lähikuvassa taiteilija Laila Pullinen.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme