Mainos
Mainos

1.11. Cesaria Evora laulaa kapverdeläisestä kaipuusta

Cesaria Evora tulkitsee tummalla äänellään kapverdeläisen musiikin tuntoja: kaipuuta, surua, lähtemisen tuskaa ja odotuksen piinaa - eleettömästi mutta vahvasti.

Maailmanmusiikin kuningattareksi mainittu 65-vuotias Evora teki kansainvälisen läpimurron neljätoista vuotta sitten, iässä, jolloin monet tähdet ovat jo sammuneet. Äänitteitä on sen jälkeen myyty miljoonia, ja konsertit ovat kaikkialla loppuunmyytyjä.

Eläkepäivät eivät ole Cesaria Evoran suunnitelmissa. -Minulla on ollut aikaa tuhota ääneni, mutta koska niin ei ole vielä tapahtunut, jatkan laulamista", hän on todennut eräässä haastattelussaan.

Afrikan länsirannikolta, Kap Verden saarilta kotoisin oleva laulajatar haluaa omalla tavallaan muistuttaa kotimaansa ja koko mantereen karusta arjesta esiintymällä aina paljain jaloin. Niin myös viime viikonloppuna Tampereella ja Helsingissä. Pieni, suuri nainen otti yleisönsä, ja yleisö hänet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme